Stichting Chaos Studies

De Stichting Chaos Studies (SCS) laat onderzoek verrichten naar actuele organiseervraagstukken. Door de onderzoeksuitkomsten te publiceren, wil de SCS de eindverantwoordelijken voorzien van relevante kennis en inzichten voor de aanpak van deze vraagstukken en daarmee een bijdrage leveren aan het beter functioneren van organisaties.

Onafhankelijkheid bij het onderzoek wordt nagestreefd door de onderzoeken te laten verrichten door een team van onderzoekers uit verschillende organisaties en/of instituten. Alle rapportages worden eigendom van SCS, een onderdeel van chaosforum.com Chaosforum.com is een community die praktisch en wetenschappelijk verantwoord gebruik van het Chaosdenken verder wil stimuleren. De bruikbaarheid van de onderzoeksuitkomsten wordt verkregen door alle onderzoeken te laten begeleiden door werknemers die daadwerkelijk actief zijn ''op de werkvloer''.

De activiteiten van SCS worden financieel mogelijk gemaakt door donaties van ondernemingen, ministeries en werkgeversorganisaties. In het bestuur van SCS hebben personen zitting die in het verleden gepubliceerd hebben op de gebieden Chaos en/of complexiteitstheorie en organisaties die de SCS financieel ondersteunen.

Jaarlijks looft de Stichting Chaos Studies 2.250 Euro uit voor de beste afstudeerscriptie waarbij het Chaosdenken als onderliggend thema is gehanteerd.

Contact: